Spring til indhold
Fri fragt til pakkeshop ved 500,- | Bestil på hverdage inden 15:00 afsendt samme dag!
Bestil på hverdage inden 15:00 afsendt samme dag!

Køl & Mejeri

Dette er en kølevarer og der vil derfor blive pålagt et emballagegebyr på 25,- i din kurv. Gebyret tilføjes kun 1 gang pr. ordre, uanset hvor mange kølevarer du køber.
Gebyret dækker korrekte emballering med kølekasser og køleelementer.

Filtrer

Denne kollektion er tom

Se alle produkter

Græsk feta ost | Græsk ost | Græsk yoghurt

Grækenland har, ligesom de mange andre fantastiske verdenskøkkener, et stort repertoire indenfor lækre oste og andre mejeriprodukter. Med vores store udvalg af græske mejeriprodukter er du sikret adgang til Grækenlands skønne madunivers!

Selvom det er svært at slå den velkendte cremede, saltede og mælkehvide feta, er Græsk ost er meget mere end det. Fælles for mange af ostene er at de ofte er fremstillet på gedemælk, som er et sundere alternativ til mælk fra køer grundet det høje indhold af blandt andet A-vitamin, calcium, riboflavin, potassium og niancin. Gedemælk er også nemmere at fordøje grundet det lavere indhold af laktose. Nogle af dem indeholder også fåremælk eller komælk, som mixes sammen for at opnå en specifik smag, tekstur eller udseende.

Grækenland har en lang historie knyttet til produktionen af oste, og i det gamle Grækenland var ost endda set som en hellig fødevare! Næsten alle græske regioner har deres egne traditioner omkring fremstilling af ost, og i dag kan man tælle omkring 60 forskellige slags. Den mest kendte må uden tvivl være feta, som ingen sommersalat vil være foruden, men græsk ost findes i så mange varianter at det helt klart er værd at udforske hvad der ellers tilbydes!

Mejeriprodukter kan bruges til at tilsætte retter en cremet fornemmelse og masser af smag, som er svært at opnå med andre fødevarer. Det kan bruges som hovedelement, som tilbehør eller som en ingrediens til en ret, lige meget hvilken måde du ynder at benytte de skønne mejeriprodukter, vil det give prikken over i’et. I Grækenland bruger man for eksempel græsk yoghurt til at mørne kød i marinader, man river lækre, smagfulde oste over pasta eller endda panerer og steger ost!

Sidstnævnte ret hedder Saganaki, og er en super lækker måde at spise ost på. Der bruges en fast, mild ost som smelter tilpas nok til at skabe den lækre, cremede fornemmelse i munden, men stadig holder formen så det ikke flyder ud på tallerkenen. Eksempler på oste man kan bruge, er graviera, kefalograviera og kefalotyri. Hvis man ikke har dette, kan andre faste og milde oste også bruges, men med disse fantastiske græske oste sikrer du dig et godt resultat med autentisk, græsk smag. Retten laves ved at man gør osten våd med vand, vender den i mel og steger den i rigeligt olivenolie. Resultatet er en sprød skorpe med blød, smeltet ost i midten. Server med et par dryp frisk citron saft og et godt brød. Velbekomme!