Spring til indhold
Vi holder OPHØRSUDSALG og du kan læse om FRAGT & BETINGELSER her!
Vi holder OPHØRSUDSALG og du kan læse om FRAGT & BETINGELSER her!
Shake It

Shake It

De lækre cocktail sirupper fra Shake-it er perfekte til alle dine skønne drinks og mocktails!

Trænger du også til at støve dine gamle cocktail glas af og forvandle stuen til din helt egen cocktail bar? så læs med her!

Om du er til den gode, gamle Dark and Stormy, den flippede Gin Hass eller den klassiske Tequila Sunrise, har Shake-it helt sikkert en drink mixer til dig!

Du kan også prøve noget helt nyt! Hvad med for eksempel Shake-it´s helt egen Strawberry Margarita Cooler eller en Passion fruit Martini!?

Shake it gør det endnu nemmere at lave eksklusive cocktails derhjemme! Fat din favorit opskrift og de glemte ginflasker i kælderen, og sæt i gang!

 

De klassiske:

De klassiske must have mixere til den godt udstyrede hjemme bar er lime saft, sukker sirup, Grenadine og Blue Curacao.

Med disse mixere kan du lave alt fra Cuba Libre, Isbjørn, Mojito, Shirley Temple, Mai Tai, Long Island Ice Tea og mange, mange flere!

Udover mixerne, skal du selvfølgelig have et godt udvalg af spiritus.

Som standard er det godt at have mindst en god Vodka, en mørk og en lys Rom, en Whisky og en Gin. Herfra kan du lave det meste, og udforske hvad dine smagsløg bedst kan lide. Herfra er det fedt at kunne tilbyde lidt forskellige varianter og kvaliteter af spiritus, især hvis man er typen der kan lide sin alkohol on the rocks.

 

De spændende:

Udover de klassiske, har Shake-it et hav af spændende og nytænkende cocktail sirupper!

Prøv for eksempel den lækre Rabarber sirup i en lækker Rhubarb Collins, eller jordbær siruppen i en Strawberry Mojito! Disse drinks og mange, mange flere finder du i Shake-its eget, store drinks bibliotek! – brug den gerne som din personlige drinks bibel!

Til dine shake-it sirupper skal du selvfølgelig også bruge lidt spiritus, og her kan en Cointreau helt klart anbefales! Den friske og søde appelsin smag er fantastisk i virkelig mange drinks!

For eksempel kan du lave den skønne Sidecar, som er en simpel, oldgammel og skøn opskrift!

Ouzo er også en super spiritus at blande op med, da den skønne anis lakrids smag komplimenterer søde smage som hindbær eller rabarber super godt!

En god mousserende er også godt at have, hvis du skal lave det helst store drinkskort. Med den kan du lave alt fra Mimosa, Bellini, Aperol Spritz eller Sparkling Margarita!

En anden spændende spiritus er den spanske Licor 43, som er en skøn vanilje likør! Prøv den i en irsk (Spansk) kaffe, eller måske et æblekage shot!

Tequila er også skøn at lave drinks med, selvom den mest er kendt som noget man drikker sammen med salt og lime. For eksempel anbefaler shake-it at bruge tequila til at lave den smukke, lyserøde drink Paloma, opskriften findes også på deres hjemmeside!

 

Pynt, tak!

En drink er ikke fuldendt uden en eller anden form for pynt!

Om det er en underspillet citronskræl der både leverer appetitlighed og aroma, eller det er hele orkestret med sugerør, drinksparaply og stjernekaster du vælger, vil det helt klart give din drink prikken over i’et!

Du kan pynte med alt fra frugt, krydderurter, spiselige blomster, små kager, slik, flødeskum, sukker kant, kandis, lakridspulver… ja, nærmest alt!

Slip kreativiteten løs, og imponer med dine insta-værdige drinks! Yamas, Salud, Kanpei og Cheers!

 

Mocktails – alkoholfri drinks uden kompromisser!

Drikker du af den ene eller anden grund ikke alkohol, skal du stadig ikke snydes for skønne og flotte drinks!

Begrebet Mocktails dækker over smukke, læskende drinks, helt uden alkohol!

Smagene er stadig spændende og fortryllende, med skønne sammensætninger så du intet har at længes efter!

I Shake-it’s store drinks bibliotek finder du utallige skønne Mocktail opskrifter, og resten af internettet er også proppet med dem!

Prøv for eksempel Shake-it’s Rhu & Rose Mocktail, som smager skønt og intenst af rabarber og rosmarin. Dens smukke lyserøde farve bliver smukt fuldendt med en aromatisk kvist af timian. Perfekt til lune sommeraftener!

Du kan også nemt lave klassiske drinks om til mocktails, som for eksempel Strawberry Daiquiri eller Shirley Temple!

 

Hvilket glas skal jeg vælge?

Hvilket glas du vælger er bestemt ikke ligegyldigt, både på grund af udseende, men også smag og duft!

Dette fænomen opdages hurtigt ved for eksempel vin. Hvis du nogensinde har drukket en vin i et smukt stort vinglas og efterfølgende et lille vandglas, vil du lynhurtigt bemærke den kæmpe forskel!

Smagen vil være mere raffineret og aromaerne mere fremtrædende i et højt, tyndt vinglas med buede kanter, hvor i et almindeligt vandglas vil være tungere og mere sprittet. En verden til forskel!

Der findes utroligt mange forskellige typer glas, og herunder vil vi guide dig igennem de mest klassiske, samt hvilke drinks fungerer bedst til hvilket glas. Sæt i gang!

 

Lowball-glasset:  Dette glas er et meget udbredt drinksglas, som kan bruges til alt fra Whiskey on the rocks til en Bramble, Mojito, Caipirinha eller Old Fahioned.

Glasset egner sig godt til drinks med mange ingredienser, isterninger og pynt, da det er praktisk og tykkere i glasset. Det er super til kraftige drinks, da den store brede åbning leder aromaen direkte til næsen, og derved intensiverer smagen!

 

Highball-glasset: Lowball-glassets høje fætter, Highball, er ideelt til mixede drinks der skal holdes kolde og fyldt med brus i længere tid, som for eksempel Tom Collins, Gin Fizz, Dark n´Stormy eller Cuba Libre. Det er også klassisk at bruge til en Bloody Mary!

Dette gør glasset super godt grundet den høje profil samt lille overfladeareal, så fordampningen af boblerne sker langsommere og isterningerne holdes nedsænket i drinken. Og der er oven i købet stadig plads til masser af pynt!

 

Martini-glasset: Det ikoniske Martini glas er smukt og elegant, perfekt til Martini! Men udover det er den også oplagt andre straight-up drinks (altså uden isterninger) som for eksempel en Sidecar, Cosmopolitan eller White Lady.

Den lange tynde stilk gør at man ikke kommer til at lune drinken med sine varme hænder, som især er vigtigt når den serveres uden is. Den brede åbning gør også aromaen uundgåelig når man tager en tår, samtidig med at designet giver det helt rigtige, eksklusive look. Smukt!

 

Coupe-glasset: Dette glas minder meget om Martini glasset, men det har en lille fordybning i bunden, så det er langt nemmere at håndtere uden at spilde!

Coupe glasset kendes også som en Champagne skål, selvom det er mindre ønskeligt til god champagne, da den brede åbning gør at boblerne forsvinder hurtigere. Til gengæld er dette glas super til frosne drinks som Strawberry Daiquri eller Frozen Margarita, da den har de samme egenskaber til at holde drinks kølige som Martini glasset! Derfor kan det også ses som en mere praktisk konkurrent når det kommer til straight up drinks og strainede drinks, som for eksempel Espresso Martini!

 

Balon-glasset: Også kendt som G&T glasset, er et rundt glas med en bred åbning i toppen, og endnu bredere på ”maven” af glasset. Det har en lille stilk man kan holde i under ballonen, men ikke så langt og smalt som på et Martini glas. Dette glas er som sagt perfekt til G&T, da det holder drinken kold samtidig med at det fremhæver de skønne aromaer. Til forskel for Martini-glasset, er der dog masser af plads til isterninger og pynt her!

 

Hurricane-glasset: Dette høje aflange glas kan ses som en slankere og højere version af balon-glasset. Det bruges typisk til eksotiske mixede drinks som Piña Colada, Blue Hawaian eller Mai Tai – og selvfølgelig drinken Hurricane som glasset blev opfundet til! Dette glas formår både at holde din mixede drink kold, fremhæve dufte med den store åbning samt at huse utallige drinksparaplyer og sugerør! Dette glas blev opfundet i 1940’erne, og er derfor en af dem der er kommet lidt senere til. Men det gør den ikke mindre klassisk i udvalget af glas i barskabet!

 

Som du kan fornemme, er drinks ikke bare drinks, men en hel verden af kreativitet, traditioner, elegance samt sjov og ballade!

Tag din næste fest til et højere niveau med Shake-it’s skønne drinks sirupper samt denne guide i hånden, så er du godt på vej!

Om det er en spontan grillaften der bliver lidt ekstra hyggelig, eller måske en date, juleaften eller nytårsaften – eller bare en tilfældig weekend, ja så har du al den information du har brug for her! Skulle du nu bruge lidt ekstra motivation til at komme i gang samt specifikke opskrifter på drinks, kan vi endnu en gang anbefale Shake-it’s store drinks bibliotek!

Skål fra alle os hos Elenas!

 

Forrige artikel Sangria
Næste artikel Limoncello