Spring til indhold
Fri fragt til pakkeshop ved 399,- 🤍 Levering 1-3 hverdage 🤍 4.8/5 på Trustpilot
FRI FRAGT TIL PAKKESHOP VED DKK 399+
Paella de Marisco

Paella de Marisco

Opskrift på den skønneste spanske skaldyrs Paella!
 
Her hos Elenas er vi rigtig glade for den skønne spanske risret Paella, og den glæde vil vi gerne dele med dig!

Paella er en af de retter der kan virke ret svære at lave, men i realiteten er det faktisk super nemt! Du skal blot have lidt tid og en god portion tålmodighed, så er din egen hjemmelavede spanske Paella nemt i hus!

Paella findes i et par forskellige udgaver, og kommer oprindeligt fra byen Valencia i Andalusien. Her laver man en version med kød og grønne bønner, og typisk er det en form for hvidt kød som for eksempel kanin, kylling eller svinekød.

Andre steder i Spanien ynder man gerne at lave en Paella de marisco eller Paella mixta, som er henholdsvis kun med skaldyr eller et mix af kød og skaldyr. Du kan endda også lave vegetarisk Paella!

I denne opskrift vil vi lære dig at lave en Paella de marisco, da det er min personlige favorit! Udover det er præsentationen til sidst virkelig smuk, med de flotte hele rejer og de dybblå skaller fra blåmuslingerne. Velbekomme!

 

Sådan kommer du i gang:

Til denne opskrift skal du bruge en Paella pande. Her kan vi anbefale vores fine Paella kit du finder på vores hjemmeside, da den indeholder det meste du skal bruge for at komme i gang!

Her får du nemlig både den helt rigtige paella pande, en portion Bomba ris, 3 breve krydderiblanding samt en lille olivenolie til at stege i. Det eneste du mangler, er fisken og fonden!

Du kan vælge selv at lave en fiskefond på rejeskallerne, eller du kan købe den færdige Paella fond fra Don Simon, som også findes i vores store spanske sortiment på webshoppen!

Det er vigtigt at bruge Bomba ris eller andre typer tilsvarende runde ris som for eksempel Risotto ris (typisk de italienske Arborio ris), da du ellers ikke vil opnå den rigtige konsistens til sidst. Langkornede ris som for eksempel Jasmin eller Basmati ris fungerer ikke, da de vil klistre sammen, og så er de alt for aromatiske og derfor vil de give en forkert smag i slutresultatet.

Hvis du allerede har en Paella pande, finder du selvfølgelig også poser med Bomba ris, olivenolie og krydderiblandinger for sig på vores webshop!

 

Ingredienser (ca. 4 personer):

 • 300g Bomba ris
 • 1 lille glas hvidvin
 • 1 liter Don Simon Paella fond (eller hjemmelavet fiskefond)
 • 1 brev Paella krydderi
 • 8 store rejer (eller jomfruhummer)
 • 8 (eller flere) store, flotte blåmuslinger
 • 2-300 g blæksprutte (helst af typen sepia, men selv blæksprutteringe uden panering fungerer. De findes typisk på frost, men du kan også udelade denne ingrediens)
 • En halv grøn peberfrugt
 • Et lille løg
 • En stor tomat
 • 3-4 fed hvidløg
 • Salt
 • Olivenolie til stegning

Til sidst drysses retten med hakket persille, og serveres med rigelige mængder citronbåde. Og gerne en iskold øl eller god spansk hvidvin til. Salud!

 

Fremgangsmåde:

 • Peberfrugten og løget hakkes, og tomaten rives groft på et rivejern ned i en skål. Hvidløget hakkes fint og ligges for sig, da det skal på senere. Du kan eventuelt putte hvidløget ned til tomaten i skålen, da de skal på panden samtidig.

 

 • Muslingerne skylles grundigt og tjekkes efter for eventuelle urenheder og ødelagte skaller. Skrub dem med et lille stykke sølvpapir der krølles sammen, dette fungerer glimrende til at slibe skidt af skallerne. Hvis de har ”skæg”, altså tang der sidder fast ud ad skallen, hives disse nemt ud med en smørkniv mod tommelfingeren.

 

 • Rejerne eller jomfruhummerne tjekkes ligeledes for urenheder, og du kan vælge at servere dem alle hele eller blot et par stykker til pynt, og så pille skallerne af resten samt fjerne tarmen. Du kan selvfølgelig også pille dem alle sammen, men det ser mest autentisk ud hvis du pynter med et par hele rejer til sidst. Det giver en wauw oplevelse når fadet sættes på bordet!

 

 • Hvis du har købt en hel frisk blæksprutte fra fiskehandleren, renses denne og skæres i mundrette bider. Hvis du har købt blæksprutteringe på frost, skal disse blot tø op!

 

 • Paella fonden lunes i en lille gryde eller kasserolle. Den skal ikke koge, men det er vigtig den er varm når den hældes på panden, så den ikke stopper tilberedningsprocessen.

 

 • Paella panden sættes på blusset, og der tilsættes godt med olivenolie til stegning. Først svitses blæksprutten i et par minutter, og herefter tilsættes løg og peberfrugt. Det hele steges indtil løgene er glasklare. Så tilsættes den hakkede hvidløg og den revne tomat, der steges med i 30 sek. Hvidløget skal ikke tage farve, og det er vigtigt det ikke brænder på!

 

 • Nu hældes hvidvinen på, og det lades lige stå et øjeblik så alkoholen kan fordampe. Så røres der rundt og bunden af panden skrabes, så man kan få alt den skønne smag med fra stegningen! Krydderiblandingen tilsættes også nu, og det hele røres godt.

 

 • Bomba risene tilsættes nu til panden, tilføj gerne lidt ekstra olivenolie hvis det er nødvendigt. Risene steges 3-4 min under omrøring, på denne måde får de en skøn nøddeagtig smag og tager kortere tid at tilberede.

 

 • Nu fordeles risene i et jævnt lag på panden, og den lune Paella fond hældes næsten op til kanten. Fra nu af skal du IKKE røre i det! Dette virker måske instinktivt forkert, men det er på denne måde du opnår adskilte, løse ris og ikke et snasket, klistret resultat. Udover det er dette essentielt for at kunne lave en god Soccorat, som er et knasende, smagfuldt lag i bunden. Mange spaniere mener det er det bedste ved hele Paella’en!

 

 • Når den første mængde fond næsten er kogt ind, kan du tage en gaffel og lige smage på lidt af risene. Er de kogt færdig, så fortsæt til næste trin. Hvis ikke, tilsætter du bare mere fond, lader det koge ind og smager igen, indtil de er færdige. Det er vigtigt der er en lille smule væde tilbage i panden til næste trin, så skaldyrene kan dampes.

 

 • Nu kan du anrette de skønne skaldyr oven på risene! Lig gerne dine rejer først i et fint mønster, og derefter kan du vrikke muslingerne ned hvor der lige er plads. Hele panden dækkes med sølvpapir, og der skrues lidt ned for blusset. Nu dampes retten et par minutter, indtil muslingerne har åbnet sig og rejerne har skiftet farve fra grå til lyserød. Når væsken er fordampet, lader man det lige stå et par minutter endnu, på denne måde får du sprød Soccorat i bunden!

 

 • Til sidst slukkes der for blusset, og hele retten skal trække 5-10 min.

 

 • Så er din paella klar til servering! Retten serveres direkte i Paella panden, og din smukke skaldyrs Paella drysses nu med hakket persille og serveres med frisk citron. Waow et måltid!

 

Som du måske kan fornemme, er Paella slet ikke så svært at lave, og du vil helt sikkert imponere din familie eller gæster med denne himmelske ret!

Du kan også vælge at lave din Paella udendørs på grillen om sommeren, dette giver endnu mere fantastisk, autentisk smag til din Paella!

Sørg blot for at den Paella pande du bruger er egnet til grillen. Som kompliment til din lækre grillede Paella kan det stærkt anbefales at servere en stor kande iskold, hjemmelavet Sangria!

I Spanien spises Paella ofte til de store søndags familie frokoster, og nu er du også godt klædt på til at afholde din egen.

Buen provecho y saludos de Elenas!

 

Hvordan opnår jeg den autentiske smag af paella?

Brug kvalitetsingredienser som Bomba ris, safran og ekstra jomfruolivenolie og følg traditionelle paella-tilberedningsmetoder for den autentiske smag.

Hvilke regionale varianter af paella findes der i Spanien?

Der er flere regionale varianter af paella i Spanien, herunder Valencias traditionelle paella med kanin og grønne bønner, paella med skaldyr fra kystområder og meget mere, der tilpasser sig lokale råvarer og traditioner.

Hvad er paella?

Paella er en spansk risret, kendt for sin unikke smag og tekstur, der ofte indeholder ingredienser som safran, kylling, skaldyr eller grøntsager.

Hvordan laver jeg en grundlæggende paella?

Start med at stege ris i en paella-pande med safran og bouillon, tilsæt derefter ingredienser som kylling eller skaldyr og lad det simre, indtil risen er kogt og danner en socarrat (sprød bund).

Forrige artikel Nem, hjemmelavet oliventapenade!
Næste artikel Græsk Inspirerede Lammefrikadeller med Feta

Læg en kommentar

Kommentarer skal godkendes før de offentliggøres

* Påkrævet felt