Spring til indhold
Fri fragt til pakkeshop ved 399,- 🤍 Levering 1-3 hverdage 🤍 4.8/5 på Trustpilot
FRI FRAGT TIL PAKKESHOP VED DKK 399+
Revani

Revani

Elenas ønsker dig en sød uge med en traditionel Græsk dessert!

Revani”, refererer til den smagfulde Græske semolina kage, lavet med sirup. Denne opskrift kommer fra Veria, en by på det græske fastland, som er den bedste destination til den autentiske “revani”.

Denne dessert er blevet tilpasset til mange Middelhavs og Mellemøstlige kulturer, heriblandt Tyrkiet, Ægyptien, Israel, Jordan og i det Arabiske køkken, for at nævne nogle få. Det bliver kalt for “basbousa” på Arabisk og “shamali” på Armensk.

I det Græske køkken, revani er en af de mest udbredte desserter, både i restauranter og i hjemmet. Det serveres typisk med en skefuld vanilje is ved siden!

Forberedelsestid: 15 min 
Tiberednings tid: 45 min
Portioner: 6-8 portioner (udgangspunkt i en dyb bradepande på 40X30cm)

Ingredienser: 

For siruppen:

* glas = vandglas (220ml)

Tilberedning:

Denne traditionelle Græske kage tager kun 7 trin at lave som er: 

  1. Forvarm ovnen på 180 C.

  2. Start ved at forbered siruppen: Tilføj sukkeret til vandet i en dyb gryde og lad det koge i cirka 3-4 minutter. Sæt det til siden og lad køle af.

    Tip: Tilføj 1-2 kanelstænger, hvis du ønsker.

  3. Rør æggene med sukkeret, med brugen af en mixer, indtil det bliver luftigt (4-6 minutter). Tilføj yoghurten og fold sammen.

  4. I en skål bland melen, semolinaen og bagepulveret. Tilføj melblandingen i mixeren og rør grundigt.

  5. Til sidst, tilføj olivenolien.

  6. Fordel blandingen ud i et bradepande og bag kagen i 45 minutter, indtil den får en pæn gylden farve.

  7. Fjern kagen fra ovnen og mens kagen er varm, hæld den kolde sirup henover kagen med en grydeske.

Vent indtil din hjemmelavede revani er kølet af - hvis du kan modstå fristelsen! Server et generøst stykke af din Græske dessert med lidt vanilje is. 

Kali oreksi/ Velbekomme!

Forrige artikel Ovnbagte Squash
Næste artikel Saganaki

Læg en kommentar

Kommentarer skal godkendes før de offentliggøres

* Påkrævet felt